Pages

Peta Bandar Seri Alam

Friday, March 27, 2015

Cerita 25 Mac 2015

Alhamdulillah....cerita pertama di tahun 2015... cerita pertama tahun ini dimulakan dengan cerita 25 Mac....
Alhamdulillah...isteriku telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sihat dan comel seberat 3.33kg pada pukul 3.35 pagi. Perjalanan dalam menempuh saat saat manis ini pun nampaknya begitu smooth dan dipermudahkan...
Pada malam 24 Mac, wife telepon aku lebih kurang pukul 9 mengatakan yang dah dia dah keluar tanda nak bersalin...Semasa tu aku tengah mengajar di kelas tusyen...wife pesan supaya tak tergesa gesa kerana belum sakit lagi...Jadi aku menghabiskan tusyen aku pada malam tu...
Wife dah bersiap sedia dengan kain batiknya, manakala Zaim tengah tidur di tilam...Sempat lagi aku melepaskan hajat dan sembahyang isyak...sebelum ke hospital zaim dihantar ke rumah ayah din...
Aku memandu kereta dengan keadaan santai tanpa tergesa gesa....sampai di hospital Sultan Ismail lebih kurang pukul 11 malam...aku drop wife di ER...kemudian pergi park kereta...setelah park kereta pergi ke ER dimaklumkan wife dah ke bilik saringan...naik ke bilik saringan dimaklumkan pula wife sudah berada di labour room...hati dah agak berdebar...
Menunggu di luar bilik saringan lagi menyebabkan aku tak duduk diam...nurse panggil nama untuk mendapatkan persetujuan masuk ke labor room dalam kul 1 pagi...bukaan servik katanya baru 4 cm dan perlu menungggu 10 cm di mana anggaran bukaan sebanyak 1cm setiap satu jam...
aku rasa cam lapar dan terpaksa keluar labor room mencari makanan di luar hospital...cari mamak sayed dengan makan mee goreng mamak...balik hospital dalam kul 2.30 pagi...tengok wife mcm mula menunjukkan sakit yang amat setiap 2-3 minit...Sepanjang berada dalam labor room cuma ada aku, wife dan nurse sahaja...Dalam kul 3.20 aku disuruh tunggu diluar labor room, tertanya gak kenapa...lebih kurang 5 minit disuruh masuk katanya dah nak deliver...macam tak percaya...
so aku membantu nurse apa yang disuruh...Akhirnya anak lelakiku berjaya dilahirkan sekitar 3.35 pagi...

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. salam cikgu musi., ziarah dr jiran sebelah umh., hehe2

    ps. lama cikgu x updet blog., baru je nk kenal2 nih.,

    ReplyDelete